Evde Fizyoterapist Ücretleri
Evde fizyoterapist ücretleri ne kadardır? Geçmişten günümüze gerek tamamlayıcı gerekse de asıl tedavi yöntemi olarak en çok tercih edilen uygulamalardan biri de fizik tedavidir. Fizik tedavide, fiziksel ajan ve teknikler kullanılarak kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisi hedeflenir. Üstelik bu tedaviyi evinizin konforunda da alabilirsiniz.
Fizik tedavi uygulamalarının temel amacı, hastanın ağrılarının azaltılması ya da yok edilmesidir. Bu sayede hastanın günlük yaşamına geri dönmesi, organlarının sağlıklı şekilde işleyişine devam edebilmesi hedeflenir. Evde fizyoterapist ücretleri yapılacak uygulamaya ve seans sayısına göre farklılık göstermektedir. Detaylı ücretlendirme için Marmara Fizik Tedavi ile iletişime geçebilirsiniz.
Evde Fizyoterapist Ücretleri Nasıl Belirlenir?
Fizik tedavi uygulamalarında hastaya uygulanacak tedavi yöntemi ve seans sayısı toplam ücreti belirlemede en büyük etkenlerden bir tanesidir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarının bu kapsamda birbirine karıştırılmaması gerekiyor. Fizik tedavi uygulamaları genel olarak 15 ile 20 seans arası sürmektedir. Seanslar ise 1 ile 1,5 saatlik bir zaman diliminde uygulanır. Rehabilitasyon uygulamaları ise çok daha uzun sürebilmektedir.
Evde fizik tedavi uygulamaları, yapılacak tedavi yöntemine ve hastanın durumuna göre hafif ağrılı ya da ağrısız gerçekleşebilir. Genel olarak fizik tedavi uygulamaları sırasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez. Ancak hastanın eklem kısıtlığı olduğu durumlarda örneğin; bacağını tam hareket ettiremiyorsa, tedavi sırasında hastaya germe egzersizleri yaptırılır. Bu egzersizler sırasında ise hasta hafif de olsa ağrı hissedebilir. Sonuç olarak fizik tedavi seans ücretleri hakkında bilgi alabilmeniz için bir ön muayeneden geçilmesi, rahatsızlığın durumunun belirlenmesi gerekmektedir.
Kimler Fizik Tedavi Uygulaması Alabilir?
Fizik tedavi uygulamaları hastanın kas ve eklem problemlerinde uygulanan temel tedavilerden bir tanesidir. Ancak bu tedavi yöntemlerinin de uygulanmaması ya da uygulanırken dikkat edilmesi gereken hastalar bulunuyor. Enflamatuar romatizma hastalıkları olan hastaların, eklemlerin şiş, ağrılı ve sıcak olduğu aktif dönemlerde fizik tedavi uygulamaları yapılması risklidir. Bununla birlikte açık yara ve iltihap olan bölgeler, damar tıkanıklığı ve varis problemi olan hastalara fizik tedavi uygulanırken daha dikkatli olunmalıdır.
Fizik tedavi uygulamalarında yan etkiler oldukça azdır. Nadiren görülse de cilt kızarıklıkları, fizik tedavi uygulanan bölgelerde hassasiyet gibi problemler görülebilir. Fizik tedavi uygulamaları, alanında uzman tıbbi personel ve malzemeler ile en aza indirilmektedir.